четвер, 22 грудня 2016 р.

Що за диво ці казки!



Казковий бал

Казка приходить до нас із дитинства. Уперше казку нам дарують мама чи бабуся, а потім її відлуння теплим спогадом зігріває душу у дорослому житті. Зігріті ласкою дорогих нам людей, ми поринаємо у чарівний світ, казок і летимо у далекі краї на крилах білих лебедів, б'ємося зі страшними чудовиськами, йдемо темним лісом із Червоним Капелюшком, шукаємо неслухняного Кая із сміливою й доброю Гердою, забираємося на дах і їмо варення разом з чудернацьким Карлсоном.

14. 12 у приміщенні школи, спільно із шкільним бібліотекарем, для дітей

3 -8 кл. проведено «Казковий бал». На казковий бал завітали Кай і Герда, маленька розбійниця з казки «Снігова Королева», Червона Шапочка, Маруся із казочки «Жарт Королівни», Ліда із казки «Ведмежа дружина», Котигорошко, Івасик Телесик, Принц, Спляча Красуня, Дюймовочка.

Світ казки — непередбачуваний, таємничий, загадковий і прекрасний. Казка з давніх-давен відображала віру й сподівання людей на краще життя, на щастя. Саме тому добро в ній завжди перемагає зло, розумні, чесні, працелюбні герої були сильнішими за ледарів і брехунів.

Казка ненав'язливо повчає, відкриває для нас вічні моральні істини, які стверджувалися попередніми поколіннями людей: не слід бути жадібним, гордовитим, злим, гріх ображати людей тощо.

 

 

 

Яскравою й барвистою є мова казок. Запам'ятовуються назавжди традиційні початки й фінали, вислови героїв, приказки, які дуже часто вживаються у повсякденні.

 

 

 

 

А ще говорять, що казка вчить, як на світі жить. «Кожне життя починається з казки, а продовжується так, як ти забажаєш сам...». Дійсно, казка надає кожному з нас можливість вибрати правильні моральні орієнтири і керуватися ними у житті.

 

 

 

 

 

 

На святі згадувались відомі казкарі: Андерсен, Шарль Перо, брати Грім.

 

Завершилося свято перемогою добра над злом. Невдалося Сніговій Королеві встановити свої права. На завершення звучать прекрасні слова «В бібліотеці закінчилось свято і з гостями прощатися час.

До побачення! Мудрістю будьте багаті, хай Господь береже Вас!».





Немає коментарів:

Дописати коментар