вівторок, 12 березня 2019 р.

ПОЕТ І ВІЧНІСТЬ. ТАРАС ГРИГОРОВИЧ ШЕВЧЕНКО



     9 березня 2019 р. минуло 205 років від дня народження національного генія і духовного батька українства Тараса Григоровича Шевченка.
    Г.Шевченко — центральна постать українського літературного процесу XIX ст. За своє відносно коротке життя йому вдалося написати стільки просто неймовірних творів!
    Вся творчість Шевченка пронизана болем та жалем за власну країну, неволю на рідній землі, сирітство народу. Твори його ніколи не  застаріють. За ними стоїть надто вже палка й романтична душа, осяяна світлом незвичайної сили розуму.


      10 березня відбулися урочистості з нагоди вшанування
Т. Г. Шевченка в с. Пробіжна. В приміщенні бібліотеки оформлена книжкова виставка «України часточка в мені », організовано Шевченківські читання та відео-перегляд фільму «Обличчя української історії. Тарас Шевченко»


















     За часи незалежності в Україні зроблено майже все, щоб віддати великому Кобзареві всю пошану й повернути поетові чималий письменницький борг. Сьогодні нам дуже багато відомо про творчість і життя Т. Г. Шевченка. Відомо й те, що поет не був ані людиною, зануреною в захмарні світи, ані святим. Він був людиною обдарованою, інтелігентною і розумною. А життя Т. Г. Шевченка можна сміливо вважати мірилом історії нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар