пʼятницю, 16 березня 2018 р.

«Душа поетова святая живе в святих його речах…»


До річниці з Дня народження Т.Г. Шевченка  у c. Пробіжна була відслужена поминальна панахида та проведена година памяті на честь Т. Г. Шевченка. 
На цьому заході згадано найцікавіші хроніки з життя видатного українського генія, борця і щирого патріота, людину, талант якої важко переоцінити, щирого сина України Тараса Григоровича Шевченка.Розпочався захід з урочистої ходи та покладання квітів до памятника Тарасу Шевченку.  
Учні школи, муз. школи та хоровий колектив СБК під керівництвом Вергуна Б. М. декламували вірші, співали пісні Кобзаря та про нього, возвеличуючи видатного українського поета Т. Шевченка за вагомий внесок у культуру не тільки України, яку він любив і описував, а й у світові надбання.   
У приміщенні бібліотеки, користувачі мали змогу ознайомитися з творами видатного митця, а також з матеріалами про його життя і діяльність, які експонувалися на книжковій виставці «Не забудь, Україно, Кобзареве слово!».

За допомогою Інтернету діти мали змогу переглянути відео-презентацію 

"Т. Шевченко"

Його творчість є благородною частиною  історичної спадщини, бо, як стерджував О. Гончар: «Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя. Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира…Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях,у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен pозвиватись».



Немає коментарів:

Дописати коментар