неділю, 24 грудня 2017 р.

День святого Миколая.

Дев'ятнадцятого грудня - день святого Миколая.
Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам.
У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.
А в ніч на 19 грудня до кожної дитинки приходить Святий Миколай і кладе під подушку подарунки.
В сучасні часи з’явилась добра традиція – саме у день святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки.
18 грудня у приміщенні Пробіжнянської середньої школи І-ІІ ст..напередодні найулюбленішого свята дітей – святого Миколая , учнівсько-педагогічний колектив школи великою спільнотою прославив святого у молитві, піснях, віршах, через сценічну майстерність. У приміщенні сільської бібліотеки оформлена тематична поличка  «Любий, отче Миколаю, ти до нас прийди із раю».
 












Метою дійства було допомогти дітям і дорослим побачити красу, бути уважними до людей, до маленьких речей, насолоджуватися Божим світом і дякувати Творцеві за дари.  Кожен із нас може бути помічником святого Миколая і допомогти уважніше ставитися одне до одного, дарувати любов, помічати довкола себе опале листя, перший сніг, дрібненькі сніжинки – і милуватися цією красою, дякувати Богові за те, що Він нам дає.


Немає коментарів:

Дописати коментар