неділю, 19 березня 2017 р.

Єднаймо Україну Тарасовим словом!




Поет, художник, борець Тарас Шевченко – великий син свого народу. Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Ми вчимося у Шевченка любити свою землю, ми вчимося шанувати свою історію, своє минуле, вчимося бути справжніми українцями. Адже Шевченко – це совість кожного, хто живе на українській землі.

З 6 по 12 березня у селі Пробіжна відзначали Дні пам’яті відомого українського письменника Тараса Шевченка.  На честь Кобзаря у приміщенні бібліотеки влаштували виставку «Шевченко – наш. Він для усіх століть ». 

Також проведена скайп-конференція, у якій брали участь Стус Д., Патера Ю., Яніцький А.. Діти читали вірші про Шевченка, а також і його твори. 


Біля памятника Шевченка 10. 03. 2017 р. відслужилася панахида на честь великого Кобзаря.

У приміщенні будинку культури 12. 03. 2017 р. на честь Кобзаря відбувся літературно-мистецький вечір «Свіча, запалена від серця».

Мета заходу - виховання патріотизму у підростаючого покоління на творах Шевченка-поета і Шевченка-художника, краще пізнання  постаті Великого Кобзаря, актуальності його творчості, виховання любові до рідного краю, пробудження національної самосвідомості, патріотичне виховання і розвиток почуття гордості за свій народ, Батьківщину. 

У заході взяли участь учні школи, колективи художньої самодіяльності сільського будинку культури, викладачі музичної школи та їх вихованці, працівники бібліотеки.  На мистецькому вечорі учні прочитала чимало поезій Тараса Шевченка. Крім того, на заході розповідали цікаві факти з життя поета, а також згадали про його художній талант.




Музичною окрасою вечора стали композиції про Тараса Шевченка  у мелодійному виконанні хору під керівництвом директора Пробіжнянського СБК Вергуна Богдана.
Із заключним словом перед глядачами виступив сільський голова Костецький Назарій Зіновійович. 

Тарас Григорович Шевченко був і є символом борця за справедливість і свободу для наших мужніх воїнів АТО.
 З плином часу ми все більше переконуємося, що поезії Кобзаря – одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українського народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар