середу, 2 грудня 2015 р.

Україна пам'ятає - світ визнає



Крижаний горевій –

зброя сили лихої:

Осипається листя,

укриває поля,

Над скорботним безмежжям

України Святої

Віє Голоду Пам`ять,

                                                                                                          завмирає земля...
Голодомор.... Одна з найстрашніх сторінок історії нашої держави. Навіть деякі війни так не губили людських життів, як штучно створений Голодомор.
Зараз ми живемо у 2015 році, в достатку та без турбот. І практично не уявляємо як в період 1932-1933 рр. жили, а точніше виживали бідолашні люди. Дякуючи науковим фільмам та літературі, ми можемо трішки більше  дізнатися про цю трагедію. Але, для чого ж  сучасному читачеві література про Голодомор?
На мою думку, вона є досить важливою. Зараз ми живемо у вік достатку, ми маємо все, що нам заманеться..... А раніше люди не могли навіть шматка хліба з'їсти, так і вмирали голодними. Читаючи літературу про голодомор, ми стаємо свідками цього божевільного дійста, стаємо самі на місце тих, хто віддав своє життя, заради ситості своєї дитини. Ми бачимо страждання, горе, сльози, відчай, кров, смерть..... Щоб донести до користувача всі жахіття сталінського геноциду до нашого покоління у бібліотеці була створена тематична поличка «Голодомор: чорна сповідь моєї Вітчизни. Її  затамований біль».

Ці книги змушують  нас задуматись над своїми вчинками, над своїм майбутнім. Тому, я вважаю, що дана література є корисною для людей будь-якого віку та статі, вона потрібна нам для того, щоб в деякі мірі спрямувати себе у правильне русло життя, знайти його сенс.
У бібліотеці для користувачів проведена година памяті «Спиніться, свічку запаліть, хто у молитві, хто у серці».
Зворушливо читалася поезія та спогади людей про голодомор. Для проведення цього заходу були використані книги «Голодомор-1932-1933р.р.», «Український голокост», «Жнива скорботи»


Немає коментарів:

Дописати коментар